På Stockholms stads hemsida finns information om Bromma och Bromma stadsdelsförvaltning, den nås enklast genom att söka på Bromma. En direktlänk till Bromma stadsdelsnämnds nämndhandlingar finns här.
Stockholms stadsbyggnadskontor
Information om alla pågående byggplaneärenden med tidplan, tillhörande handlingar och uppgifter om handläggare för Bromma och de andra stadsdelarna i Stockholm.
Här finns fotografier, filmer, ritningar, gamla dokument och litteratur som berättar om Stockholm och stockholmare i olika tider.
I Riksantikvarieämbetets Fornsök finns bland annat information om fornlämningar i Bromma.
Informationen om byggnader från fältinventeringar samt om kyrkor och byggnadsminnen.
På DigitaltMuseum går det att söka i många museers föremålsdatabaser på en gång. Se en sammanställning över föremål, foton och personer med koppling till Bromma.
Sök efter föremål, ben, bilder och fyndplatser i Historiska museets stora föremålsdatabas.
Stockholms Länsmuseum har en sida med allt från kulturmiljöer till utfärder inom både Stockholm och Västort.
Här finns fullt med information om Stadsmuseets omfattande verksamhet som bland annat omfattar arkeologiska undersökningar, faktarum, museilägenheter och utställningar.
Här kan man hitta det mesta om Stockholm och Västerort.
Nättidningen Rötter -släktforskning
Detta är Sveriges Släktforskarförbunds egen tidning på nätet. En guldgruva för släktforskare, som även kan söka efter information om sina släktingar från denna hemsida.
Genom samlingen kan du följa hur kollektivtrafiken och Stockholm vuxit från 1800-talet fram till idag. Här kan du söka efter bilder i museets fotodatabas.
Bli medlem i Bromma Hembygdsförening genom att betala in årsavgiften till bankgirokonto
nummer 5725-1126 eller Swish 123 474 99 25. För individuellt medlemskap är årsavgiften 150 kronor. För familjemedlemskap, två personer som bor på samma adress, är årsavgiften 200 kronor.
Medlemskap, som löper per kalenderår, innefattar ett vårprogram, som skickas ut i januari och ett höstprogram, som skickas ut i augusti. Dessutom får man ett exemplar av årets Brommabok, som brukar distribueras i maj.
Brommaboken, som är föreningens årsbok, har kommit ut varje år sedan 1930. Det är en unik informationskälla för den som vill lära sig mer om Bromma. Många årgångar finns på biblioteken i Bromma och flertalet av de äldre årgångarna finns även till salu hos föreningen. Ett register över årsböckernas innehåll finns här.
Till försäljning finns 12 originallitografier i färg av Brommakonstnären Gunnar Stålbrand.
Litografierna föreställer "smultronställen" i Bromma. Mer information finns här.